Η ιστορία της Κρήτης τους περασμένους αιώνες οδήγησε στη διαμόρφωση μιας μοναδικής κουζίνας: οι πολλοί κατακτητές, οι πολέμοι, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η πλούσια κρητική γη έπλασαν μια κουζίνα με κυρίαρχα στοιχεία τις καθαρές γεύσεις, το έντονο στοιχείο του ελαιολάδου και των βοτάνων, την συχνή χρήση απλών υλικών για τη δημιουργία αρωματικών και θρεπτικών πιάτων.
Η κυρία Ευτυχία Χατζημανωλάκη, μαθαίνοντας από την μητέρα της Σοφία τις αυθεντικές κρητικές γεύσεις στην παιδική της ηλικία, κράτησε την ίδια φιλοσοφία και αργότερα.
Αυτήν την πολύτιμη γνώση οι γιοί της, Γιώργος και Παναγιώτης Χατζημανωλάκης, σκέφτηκαν να χαρίσουν στο ευρύ κοινό ανοίγοντας το 1995 μια μικρή ταβέρνα στον Άνω Σταλό Χανίων.
Ξεκινώντας σαν μικρό μεζεδοπωλείο, ο "Λεβέντης" άρχισε να σερβίρει για πρώτη φορά άγνωστα φαγητά των κρητικών χωριών, όπως τα κρεμμυδοκαλλίτσουνα, το απάκι, τα φασόλια με μακαρόνια, το χταπόδι με αυρωνιές.
Η ταβέρνα "Λεβέντης" αγαπήθηκε από το κοινό αλλά και τους κριτικούς/γευσιγνώστες, αποσπώντας πολλά βραβεία, εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα σε ΜΜΕ του εξωτερικού όπως το BBC2.
Η ταβέρνα "Λεβέντης" συμμετέχει στο Δίκτυο Επιχειρήσεων Ελαιολάδου Κρήτης ("Ελαιογευσίες"), κάνοντας αποκλειστική χρήση παρθένου ελαιολάδου.
Αυθεντικές γεύσεις, ντόπιες πρώτες ύλες και εγκάρδια φιλοξενία έγιναν τα συστατικά μιας επιτυχούς πορείας που θα έχει συνέχεια. Καλως ήλθατε στην Ταβέρνα "Λεβέντης"!

Επικοινωνία
Διεύθυνση:
ΑΝΩ ΣΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, 73100 -
Χανιά
Τηλέφωνο: 2821068155E-mail: leventistaverna@gmail.comΙστοσελίδα: http://www.leventis-tavern.comΥπεύθυνος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗΣ